Δημοτικές βιβλιοθήκες με έμπνευση από τη Google σε εννιά σημεία στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Δημοτικές βιβλιοθήκες με έμπνευση από τη Google σε εννιά σημεία στην Ελλάδα

Δημοτικές βιβλιοθήκες με έμπνευση από τη Google σε εννιά σημεία στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα περίφημα γραφεία της Google σε όλο τον κόσμο όλοι τα γνωρίζουν πλέον. Αποτελούν όνειρο κάθε εργαζόμενου, χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό τους που κάνουν τη δουλειά... παιχνίδι. Αυτά λοιπόν θα αποτελέσουν έμπνευση για την μετατροπή εννιά Δημοτικών Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα, σε μία πρωτοβουλία που ανέλαβε το Ιδρυμα Νιάρχος.

Με στόχο να δημιουργηθούν οι δημόσιες βιβλιοθήκες του μέλλοντος, εκεί όπου οι αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν ξαπλωμένοι, να ζωγραφίσουν σε τοίχους, να συνθέσουν μουσική ή να καταγράψουν ψηφιακές ιστορίες, επιλέχθηκαν εννιά από αυτές που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο «Future Library». Είναι οι Δημοτικές βιβλιοθήκες στη Δράμα, τη Λιβαδειά, τη Ναύπακτο, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, το δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, την Ηλιούπολη και τα Χανιά.

Αυτές από τα τέλη του χρόνου θα διαθέτουν Media labs, δηλαδή ελκυστικούς και άνετους χώρους δημιουργικότητας. Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη, την κατασκευή τους, τον εξοπλισμού, την εκπαίδευση προσωπικού και τη διοργάνωση δράσεων για την προώθηση των νέων τεχνολογιών. Η Google από την άλλη θα παρέχει τεχνογνωσία για τη σχεδίαση των χώρων και θα ενισχύσει την εκπαίδευση των υπαλλήλων σε θέματα τεχνολογίας.

Ετσι, όταν τελειώσει το έργο τους, σε μία βιβλιοθήκη θα μπορεί κανείς να διαβάζει το βιβλίο όχι σε έναν ψυχρό χώρο, αλλά σε πουφ ή άλλα αναπαυτικά καθίσματα, ενώ θα έχει πρόσβαση σε στούντιο μουσικής και βέβαια σε υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά και σε έναν τοίχο έκφρασης. Ετσι θα είναι πιο εύκολο οι Δημοτικές βιβλιοθήκες να αποτελέσουν χώρο συνάντησης εφήβων, που είναι από τους βασικούς στόχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ