To Βήμα επιτίθεται στον Σαμαρά που υποσχέθηκε θέση στον Μανώλη Κεφαλογιάννη: Πάρκινγκ στην Ευρωβουλή - iefimerida.gr

To Βήμα επιτίθεται στον Σαμαρά που υποσχέθηκε θέση στον Μανώλη Κεφαλογιάννη: Πάρκινγκ στην Ευρωβουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακοίνωση του κ. Α. Σαμαρά, ότι ο απερχόμενος γραμματέας της Ν.Δ. έχει ήδη «καπαρώσει» μια θέση στη νέα Ευρωβουλή, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη, ότι τίποτα δεν άλλαξε στο πολιτικό σύστημα και ιδίως στα κόμματα που κυβερνούν» γράφει το Βήμα και κατακεραυνώνει τον Πρωθυπουργό.

Γράφει ο Βασίλης Χιώτης στο Βήμα:

Μπορεί ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης να αποδειχθεί άριστος ευρωβουλευτής. Αν και εφόσον πίστευε το ίδιο και ο κ. Σαμαράς θα του εμπιστευόταν μια θέση στην κυβέρνηση και δεν θα τον «παρκάριζε», όπου παρκάρουν συνήθως οι πολιτικοί αρχηγοί, όσους δεν τολμούν να τους στείλουν σπίτι τους.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό.

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρεί φέουδό του τα κρατικά αξιώματα, και τσιφλίκια του τις εκλογικές λίστες.

Και διορίζει σε ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία, όποιον απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής. Και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσους δεν χωρούν στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Το ίδιο έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι πολιτικοί αρχηγοί.

Αλλά τουλάχιστον οι προηγούμενοι δεν κατήγγειλαν ταυτόχρονα τους βολεμένους και τα πελατειακά συστήματα... Κι όταν όλοι συμφωνούν ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές τα παραδοσιακά κόμματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τον κίνδυνο της «χαλαρής ψήφου» και της μαζικής διαμαρτυρίας από τους ψηφοφόρους, δεν μπορούν να καταρτίζονται οι ευρωλίστες με «παρκαρίσματα», διορισμούς από το παράθυρο και μυστικές συμφωνίες.

Ειδικά ο κ. Σαμαράς που έχει θητεύσει στο Ευρωκοινοβούλιο και γνωρίζει καλά όλα αυτά τα παλαιοκομματικά τερτίπια, θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα τα αποδοκίμαζε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ