Ερευνα σοκ: Ετσι πληρώνει η Κίνα το τίμημα της υπερδύναμής της - iefimerida.gr

Ερευνα σοκ: Ετσι πληρώνει η Κίνα το τίμημα της υπερδύναμής της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά 5.5 χρόνια μειώνει το προσδόκιμο ζωής η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα, σύμφωνα με ρηξικέλευθη έρευνα, η οποία είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας πως στο η διαρκής μόλυνση του περιβάλλοντος στο βόρειο τμήμα της χώρας έχει αυξήσει δραματικά τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, το ολοένα και επιδεινούμενο τοξικό νέφος έχει θορυβήσει τις αρχές, έπειτα από τα επίπεδα ρεκόρ τα οποία άγγιξε η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο τον περασμένο Ιανουάριο, αναγκάζοντας τους πολίτες να εξοπλιστούν με φίλτρα αέρα και ειδικές μάσκες.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα δεκαετιών μόλυνσης από όλη την επικράτεια της χώρας, η νέα μελέτη, την οποία υπογράφουν καθηγητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, δύο Πανεπιστήμια του Πεκίνο, καθώς και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, κατάφερε να καταγράψει και να υπολογίσει τις αδιανόητες συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο προσδόκιμο ζωής.

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει συγκεντρωμένα όλα τα δεδομένα και είναι σε θέση να δείξει πώς η ρύπανση επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία τόσο σε επίπεδο προσδόκιμου ζωής, όσο και ως προς τους τύπους των ασθενειών.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το κόστος είναι μεγάλο και πως χρήζει άμεσης διευθέτησης από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πτώση των ρυθμών ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ