Στα δικαστήρια ο Σόιμπλε για τη βοήθεια προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Στα δικαστήρια ο Σόιμπλε για τη βοήθεια προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής ομάδας οικονομολόγων και επιχειρηματιών κατά του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, στη Καρλσρούη.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδίκασης, ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σοίμπλε, υποστήριξε ότι, «είμαστε απολύτως σίγουροι, ότι κάναμε το αναγκαίο και το σωστό, για να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό νόμισμα», τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες εφαρμόστηκαν σωστά και δεν παραβιάστηκε ο θεμελιώδης νόμος.

Οι δικαστές της Καρλσρούης, δεν θα εξετάσουν μόνο τη γερμανική νομοθεσία για την οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα, αλλά κατά κύριο λόγο θα ασχοληθούν με το νόμο του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Γίοχαν Σταρμπάτι, επικεφαλής της πρωτοβουλίας, τόνισε ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, προς τις ευρωπαϊκές συνθήκες, καθώς όπως δήλωσε η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Επιπλέον υποστήριξε ότι τα ευρωπαϊκά δάνεια δεν συνιστούν στην πραγματικότητα βοήθεια προς τη χώρα μας, αλλά βοήθεια κυρίως προς τις τράπεζες, και τάχθηκε υπέρ της αποπομπής την Ελλάδας από την ευρωζώνη και την επιστροφή της στη δραχμή.

«Εθελοντική βάση έχει να δανείζει ο κ. Σόιμπλε τα χρήματα σε όποιον θέλει. Όταν πρόκειται όμως για τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων θα πρέπει να τους ρωτά πρώτα», επισήμανε ο Σταρμπάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ