Επαναστατική οθόνη κινητού σκοτώνει τους ιούς και τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω της - iefimerida.gr

Επαναστατική οθόνη κινητού σκοτώνει τους ιούς και τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια επαναστατική τεχνολογία ετοιμάζει η Corning που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή των ανθεκτικών Gorilla Glass οθόνων, κάνοντας αυτή τη φορά ένα βήμα παραπέρα και παρουσιάζοντας οθόνες που θα διαθέτουν μια αντιμικροβιακή επικάλυψη που θα μπορεί να σκοτώνει όλα τα μικρόβια που βρίσκονται στην επιφάνεια του κινητού μέσα σε διάστημα δύο ωρών.

Όπως αποκάλυψε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας, Dr. Jeffrey Evenson, στην παρουσίασή του στο MIT Mobile Technology Summit, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε γυαλί που σκοτώνει ιούς και μικρόβια ακόμα και αυτά που θεωρούνται πιο ανθεκτικά. Στη δοκιμή που έγινε τα μικρόβια απεικονίζονταν με πράσινες κουκκίδες και μετά από δύο ώρες η αντιμικροβιακή οθόνη είχε ένα εκατομμύριο φορές λιγότερα βακτήρια από ότι μια συμβατική οθόνη τηλεφώνου.

Επιπλέον, η επόμενη έκδοση των Gorilla Glass οθονών θα είναι 10 φορές πιο διάφανη από το μεταλλικό νερό όντας ταυτόχρονα μη ανακλαστική. Με άλλα λόγια θα παρέχει καλύτερη οπτική κάτω από το φως του ήλιου και θα καθιστά την ανάγνωση πολύ ευκολότερη από τις σημερινές οθόνες. Ο Dr. Jeffrey Evenson παρουσίασε στο κοινό ένα κομμάτι γυαλιού που στη μέση έμοιαζε να έχει μια τρύπα ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για τη νέα οθόνη, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την μεγάλη ευκρίνεια της. Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα τεχνολογία θα είναι εμπορικά διαθέσιμη σε smartphones και tablets μέσα στην επόμενη διετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ