Εκπαιδευόμενος ήταν ο πιλότος του μοιραίου Boeing που έπεσε στο Σαν Φρανσίσκο - iefimerida.gr

Εκπαιδευόμενος ήταν ο πιλότος του μοιραίου Boeing που έπεσε στο Σαν Φρανσίσκο

Σε περίοδο εκπαίδευσης ήταν ο πιλότος του μοιραίου Boeing που έπεσε στο Σαν Φραν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πιλότος του Boeing 777 της Asiana Airlines αν και ειχει 9.793 ώρες πτητικής εμπειρίας, με το συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου είχε μόλις 43 ώρες. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία ο πιλότος βρισκόταν σε κατάσταση εκπαίδευσης και ήταν η πρώτη πτήση του προς ένα αεροδρόμιο με jet αυτού του τύπου.

«Ήταν η παρθενική πτήση του Λι Κανγκ-κουκ προς το αεροδρόμιο. Ήταν σε εκπαίδευση. Ακόμα και ένας βετεράνος κάνει εκπαίδευση για ένα νέο jet », ανέφερε ο εκπρόσωπος της Asiana Airlines.

«Έχει μεγάλη εμπειρία και προηγουμένως είχε πετάξει στο Σαν Φρανσίσκο με διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένου και του Boeing 747 ... και ως συγκυβερνήτης σε άλλες πτήσεις με 777», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Λι ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Asiana Airlines ως βοηθός το 1994, έχει 9.793 ώρες πτητικής εμπειρίας, αλλά μόνο 43 ώρες με Boeing 777 jet. Ο συγκυβερνήτης Λι Γεονγκ-μιν έχει 3.220 ώρες πτήσης με το Boeing 777 και συνολικά 12.387 ώρες εμπειρίας, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ