Μέρκελ: «Δεν πρόκειται να υποχρεωθεί καμία χώρα σε έξοδο από την Ευρωζώνη» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Δεν πρόκειται να υποχρεωθεί καμία χώρα σε έξοδο από την Ευρωζώνη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθησυχαστική σχετικά με το μέλλον της Ευρωζώνης εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, η οποία σε δηλώσεις της υποστήριξε πως «καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποχρεωθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη».

Σε δηλώσεις της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μέρκελ υποστήριξε σχετικά με την επίλυση της κρίσης χρέους, πως «έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν».

Συνεχίζοντας, η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης και βρίσκονται «στην καρδιά της κρίσης» δεν πρόκειται να υποχρεωθούν σε έξοδο από το ευρώ, καθώς σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο «όλοι χρειαζόμαστε μια κοινή Ευρώπη».

Σε ερώτηση που της έγινε για τις γερμανικές εκλογές, η κ. Μέρκελ υποστήριξε πως οι αποφάσεις της για την Ευρώπη δεν επηρεάζονται από το γεγονός αυτό δηλώνοντας: «Δεν θα είχα πάρει ούτε μια διαφορετική απόφαση για την Ευρώπη, εάν οι εκλογές διεξάγονταν ένα χρόνο νωρίτερα ή αργότερα»,υποστήριξε.

Η Μέρκελ τόνισε ότι η ΕΕ έπραξε σωστά όταν έδωσε περισσότερο χρόνο σε χώρες της ευρωζώνης με οικονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία για να μειώσουν τα ελλείμματά τους και τα χρέη τους, καθώς το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, είχε θέσει σε κίνδυνο το ευρώ.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι για να επαναφέρουν τα δημοσιονομικά τους σε στέρεη βάση, οι χρεωμένες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να προωθήσουν μια νέα και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ