Το πρώτο αντισεισμικό τραπέζι – Ελαφρύ, ανθεκτικό και κατάλληλο για να σώσει ζωές [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πρώτο αντισεισμικό τραπέζι – Ελαφρύ, ανθεκτικό και κατάλληλο για να σώσει ζωές [εικόνες]

Το πρώτο αντισεισμικό τραπέζι – Ελαφρύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν η γη αρχίσει να τρέμει, η αυτόματη σκέψη όλων είναι η αναζήτηση ενός τραπεζιού, κάτω από το οποίο μπορεί να βρει κάποιος καταφύγιο. Αλλωστε αυτό αποτελεί και από τις βασικές οδηγίες σε περίπτωση σεισμού. Η ιστορία βέβαια αποδεικνύει δυστυχώς πως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Κάτι που ιντρίγκαρε δύο Ισραηλινούς σχεδιαστές οι οποίοι εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τελικά το αντισεισμικό τραπέζι.

Η τραγωδία στην Αϊτή με τον καταστροφικό σεισμό του 2010 ήταν το γεγονός που ενέπνευσε τον Αρθουρ Μπρούτερ και τον Ιντο Μπρούνο. Οταν είδαν μία φωτογραφία σχολείου που είχε ισοπεδωθεί από το χτύπημα του Εγκέλαδου, έπιασαν δουλειά.

Δημιούργησαν λοιπόν ένα φτηνό, ενισχυμένο τραπέζι, αρκετά ελαφρύ προκειμένου δύο μικροί μαθητές να μπορούν να το σηκώσουν, αλλά ταυτόχρονα αρκετά δυνατά ώστε να «κρατήσει» ακόμη και το βάρος ενός τόνου.

Οπως εξηγεί ο Μπρούτερ, το τραπέζι είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μοιράζει εξίσου το βάρος σε όλη την επιφάνεια του τραπεζιού, διασφαλίζοντας πως θα διατηρήσει το σχήμα του ακόμη και όταν υπόκεινται σε ισχυρή κάθετη δύναμη.

«Οταν κάτι πέφτει στο τραπέζι, αυτό απορροφά την ενέργεια και τα συντρίμμια ωθούνται προς την άκρη», λέει ο Μπρούτερ. Η δημιουργία τους έχει ήδη δοκιμαστεί από τον ισραηλινό στρατό έχει κερδίσει υποψηφιότητα για αρκετά βραβεία, ενώ το απέκτησε και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης προκειμένου να το συμπεριλάβει στη μόνιμη έκθεση αρχιτεκτονικής και σχεδίου.

Το πρώτο αντισεισμικό τραπέζι – Ελαφρύ, ανθεκτικό και κατάλληλο για να σώσει ζωές [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το πρώτο αντισεισμικό τραπέζι – Ελαφρύ, ανθεκτικό και κατάλληλο για να σώσει ζωές [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το πρώτο αντισεισμικό τραπέζι – Ελαφρύ, ανθεκτικό και κατάλληλο για να σώσει ζωές [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ