Σοκαριστικό βίντεο με ακτιβιστή να βιντεοσκοπεί τη δολοφονία του - iefimerida.gr

Σοκαριστικό βίντεο με ακτιβιστή να βιντεοσκοπεί τη δολοφονία του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων της περασμένης Παρασκευής στη Συρία, ένας άνδρας βιντεοσκοπεί με το κινητό του από μια ταράτσα. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται την παρουσία ενός μέλους των δυνάμεων Ασφαλείας. Η κάμερα κεντράρει, ο άνδρας σηκώνει το όπλο του. Μια απ'αυτές τις φορές που οι λέξεις βρίσκουν ξανά το νόημά τους. Σοκ.

Το βίντεο κυκλοφορεί με αστραπιαίους ρυθμούς στο youtube τις τελευταίες δύο μέρες. Η αυθεντικότητα του δεν μπορεί να πιστοποιηθεί με ασφάλεια ενώ είναι άγνωστο σε ποια πόλη έγινε το συμβάν.

Την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Χάμα της κεντρικής Συρίας, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι διαδήλωσαν με αίτημα την ελευθερία και την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ. Η διαδήλωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη που πραγματοποιείται από το Μάρτιο οπότε και άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης στη χώρα. Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών σε αρκετές πόλεις.

Σήμερα σύροι στρατιώτες εισέβαλαν σε σπίτια της πόλης Χάμα όπου χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας "ο Θεός είναι μεγάλος", δήλωσαν κάτοικοι της πόλης.

"Τουλάχιστον 30 λεωφορεία τα οποία μετέφεραν στρατιώτες και αστυνομικούς, έφθασαν σήμερα στη Χάμα", δήλωσε κάτοικος της πόλης σύμφωνα με τον οποίο στρατιώτες και αστυνομικοί πυροβολούν σε κατοικημένες περιοχές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε δεκάδες στρατιώτες να περικυκλώνουν σπίτι στη συνοικία Μασάα και να πραγματοποιούν συλλήψεις.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού της Συρίας δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι αποσύρθηκαν χθες το βράδυ από τα περίχωρα της πόλη Χάμα τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί εκεί από το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Ασάντ δολοφονία Αραβική άνοιξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ