Πρωτοποριακή εφαρμογή για την ενημέρωση από τον «Δημόκριτο» για Android κινητά και tablet - iefimerida.gr

Πρωτοποριακή εφαρμογή για την ενημέρωση από τον «Δημόκριτο» για Android κινητά και tablet

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εφαρμογή Android που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη της δημιούργησε ο «Δημόκριτος». Κατάλληλη για smartphone αλλά και tablet, δεν εξατομικεύει απλά την ενημέρωση ανάλογα με τις επιλογές που κάνει όποιος την «κατεβάσει», αλλά μπορεί να αλλάξει κιόλας.

Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία SciFY (ScienceForYou) ο «Δημόκριτος» ετοίμασε το πρωτοποριακό «NewSum», το οποίο κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον πρόσφατο εγχώριο διαγωνισμό ανάπτυξης εφαρμογών «Εφαρμογιάδα 2013».

Με τη χρήση του ουσιαστικά συγκεντρώνονται όλες οι ειδήσεις που ενδιαφέρουν το χρήστη, με σειρά σπουδαιότητας, από όλες τις πηγές που αυτός εμπιστεύεται και χωρίς επαναλήψεις. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης ενδιαφέρεται για oικονομικές και επιστημονικές ειδήσεις και εμπιστεύεται πέντε διαδικτυακές ειδησεογραφικές πηγές για τις οικονομικές ειδήσεις και δύο για τις επιστημονικές, τότε μέσω του NewSum έχει τη δυνατότητα να ορίσει τις κατάλληλες παραμέτρους, ώστε με μία κίνηση να εμφανίζονται στην οθόνη της φορητής συσκευής του όλες οι ειδήσεις των παραπάνω κατηγοριών, σε μορφή περίληψης με τα βασικά σημεία της είδησης.

Πρόκειται για εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, δηλαδή μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει δωρεάν, να την αλλάξει, να τη βελτιώσει, να την επεκτείνει και να την προσαρμόσει στις ανάγκες του.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του NewSum αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του «Δημόκριτου» ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας σε εφαρμογή και τελικό προϊόν, έγινε από την SciFY.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ