Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο - Εως τη Δευτέρα η συμφωνία - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο - Εως τη Δευτέρα η συμφωνία

Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο - Εως τη Δευτέρα η συμφωνία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που διήρκεσε 2,5 ώρες, του πρωθυπουργού με την Τρόικα.

Είμαστε σε καλό δρόμο, έως τη Δευτέρα θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας στο δημόσιο που έχουν προκαλέσει και την εμπλοκή στις συζητήσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το μόνο δεδομένο που υπάρχει είναι η δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περισσότερες από τις 15.000 απολύσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη διετία 2013 – 2014.

Σύμφωνα πάντως με κορυφαίες κυβερνητικές πηγές, η ουσιαστική διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα πρέπει να έχει τελειώσει έως το βράδυ της Παρασκευής καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών χρειάζονται μετά δύο ημέρες προκειμένου να συντάξουν την έκθεσή τους προς το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εναπόκειται πλέον στο Eurogroup να υπάρξει πολιτική συμφωνία επί της έκθεσης προκειμένου να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, είτε εφάπαξ είτε σπαστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ