Οι δανειστές ζητούν ισοδύναμα μέτρα -Το χαράτσι στα ακίνητα θα καλύψει τις «τρύπες» σε ΕΟΠΥΥ και ΟΑΕΕ - iefimerida.gr

Οι δανειστές ζητούν ισοδύναμα μέτρα -Το χαράτσι στα ακίνητα θα καλύψει τις «τρύπες» σε ΕΟΠΥΥ και ΟΑΕΕ

Οι δανειστές ζητούν ισοδύναμα μέτρα -Το χαράτσι στα ακίνητα θα καλύψει τις «τρύπ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ευρώ- ευρώ καλύπτεται το δημοσιονομικό κενό αλλά όπως όλα δείχνουν, οι σκληρές και μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα πρέπει να συνεχιστούν έως το παρά πέντε του Eurogroup προκειμένου να υπάρξει η προσδοκώμενη συμφωνία. Πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει με τον ΕΟΠΥΥ αν και φαίνεται ότι με το ψαλίδισμα από φέτος κιόλας των δαπανών σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, καλύπτεται σημαντικό μέρος της τρύπας.

Αντιθέτως φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη τρύπα στον ΟΑΕΕ όπως επίσης με τον Ενιαίο Φόρο στα ακίνητα, καθώς αν και κάμπτονται οι επιφυλάξεις της Τρόικα, θα απαιτηθεί πολύ δουλειά ακόμα σε τεχνικό επίπεδο, αναβάλλοντας το σχετικό νομοσχέδιο ως το Σεπτέμβριο!

Οπως παραδέχθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ολονυχτία σύσκεψη με τους επικεφαλής της Τρόικα, το Δημόσιο παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία χωρίς συμφωνία για το Δημόσιο.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει θέμα με τις απολύσεις στην ΕΡΤ, απαντώντας έτσι στις πληροφορίες που θέλουν την Τρόικα να αμφισβητεί τον αριθμό των 2.600. Με αυτόν ακριβώς στόχο, δηλαδή την αποφυγή εμπλοκής και τη διακοπή της χρηματοδότησης έως το Σεπτέμβριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την Τρόικα και θα διαπραγματευθεί συνολικά όλες τις εκκρεμότητες. «Θα κάναμε μια τρύπα στο νερό αν είχαμε τρίμηνη διακοπή χρηματοδότησης» σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος, αν και ήδη εκπονείται σχέδιο Β που προβλέπει έκτακτες εκδόσεις έντοκων γραμματίων. Στη χειρότερη περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί πάντως τη σταδιακή εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ