Σύγκρουση πλοίων στα ανοιχτά της Ανδρου -Επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών - iefimerida.gr

Σύγκρουση πλοίων στα ανοιχτά της Ανδρου -Επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών

Σύγκρουση πλοίων στα ανοιχτά της Ανδρου -Επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο πλοία ελληνικών συμφερόντων συγκρούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου, στο στενό Καφηρέα. Από το ατύχημα, το οποίο έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ωστόσο τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» το ένα με το άλλο και μετά τη σύγκρουση είναι ακινητοποιημένα και δεν υπάρχει δυνατότητα χειρισμών.

Μάλιστα στο ένα από τα δύο έγινε εισροή υδάτων και το πλήρωμα το εγκαταλείπει. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KATHERINE με σημαία Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας. Ηδη 17 άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα έξι παραμένουν πάνω στο πλοίο.

Το φορτηγό πλοίο KATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.

Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων. Το πλοίο μεταφέρει ζάχαρη και είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά για τη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ