Σκάνδαλο και στην Τουρκία με στημένα - iefimerida.gr

Σκάνδαλο και στην Τουρκία με στημένα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά φαίνεται ότι δεν διαφέρουμε και πολύ με τους γείτονες μας. Είτε αυτοί είναι εξ' ανατολής, είτε είναι εκ δυσμάς. Σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια στην Ιταλία; Σκάνδαλο με στημένα και στην Ελλάδα. Τώρα και στην Τουρκία...

Πως αλλιώς θα μπορούσαν και οι ανατολίτες γείτονες μας να αποδείξουν ότι αυτά τα 400 χρόνια που ζήσαμε μαζί δεν τους επηρέασαν και αυτούς; Σκάνδαλο και στην Τουρκία λοιπόν, μετά από τεράστια αστυνομική επιχείρηση σε 12 πόλεις και την σύλληψη 58 ατόμων. Η ΟΥΕΦΑ έχει ζητήσει να λυθεί το θέμα άμεσα καθώς η συμμετοχή της Τραμπζονσπόρ και της Φενέρμπαχτσε στο προσεχές Τσάμπιονς Λίγκ, τίθονται εν αμφιβόλλω .

Το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στην Τουρκία φαίνεται ότι φτάνει πολύ ψηλά.Ας μην ξεχνάμε οτι και πρίν απο ένα μήνα είχαν υπάρξει καταγγελίες απο τους υπευθύνους της Τραμπζονσπόρ, οτι στο σκάνδαλο μπορεί να εμπλέκεται και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, δηλωμένος οπαδός της Φενέρ απο μικρό παιδί. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας ομάδας της χώρας Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, όπως και ο αντιπρόεδρος Σεκίπ Μοστούρογλου, ο ταμίας της ομάδας, ένα διοικητικό στέλεχος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζεμίλ Τουράν, άσος της ομάδας κατά τη δεκαετία του ΄70, καθώς επίσης και δύο ποδοσφαιριστές που πήραν πριν από λίγο καιρό μεταγραφή στην ομάδα.

Η αστυνομία συνέλαβε μεταξύ άλλων τον προπονητή και τον βοηθό προπονητή της Εσκισεχίρσπορ, τον αντιπρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, ποδοσφαιριστές από τις ομάδες Ανκαραγκιουτζού, Γκεντσλερμπιρλιγκί και Σίβασπορ, τον πρόεδρο της Γκριρέσουνσπορ (αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία), τον προπονητή και τον βοηθό προπονητή της Αντάνασπορ (Β΄κατηγορία), τον γενικό διευθυντή της Άλταϊ (Β΄ κατηγορία) και τον αντιπρόεδρο της Μέρσιν, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Β΄ κατηγορία και από φέτος θα αγωνίζεται στα «μεγάλα σαλόνια». Χθες είχαν προσαχθεί 50 άτομα, ενώ σήμερα προστέθηκαν άλλα οκτώ, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι δημοσιογράφοι.

Το σκάνδαλο αφορά την φετινή αγωνιστική περίοδο και οι κατηγορούμενοι, αν επαληθευτούν οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, πρόκειται να αντιμετωπίσουν βαριές ποινές που φτάνουν μέχρι και τα 18 χρόνια!

Συγκεκριμένα, για όποιον εμπλέκεται σε στημένους αγώνες και καταδικαστεί η ποινή ξεκινάει από τα 6 χρόνια και μπορεί αν φτάσει έως και τα 12 χρόνια. Αν όμως ο κατηγορούμενος είναι πρόεδρος ομάδος τότε η ποινή ξεκινάει από τα 12 χρόνια και μπορεί να φτάσει τα 18.

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, χρησιμοποίησε και άλλο ένα ελληνικό στοιχείο. Όπως ο Αχιλλέας Μπέος, είχε επικαλεστεί αδιαθεσία και είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο αμέσως μετά την σύλληψη του, ο Τούρκος παράγοντας φαίνεται ότι πρέπει να κόλλησε από τον διάσημο πλέον πρόεδρο του Ολ. Βόλου και οδηγήθηκε και εκείνος στο νοσοκομείο. Πρέπει να είναι κάτι κολλητικό που τριγυρνάει στην Μεσόγειο.

Η Φενέρμπαχτσε, κινδυνεύει να χάσει τον φετινό της τίτλο και να υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία, ξεκινώντας το πρωτάθλημα με μείον 10 βαθμούς, αν αποδειχτεί ότι οι αγώνες της με την Σίβασπορ που έληξε 3-4, και με την Εσκισεχίρσπορ την προηγούμενη αγωνιστική που έληξε με το εμφατικό 6-0 ήταν στημένοι. Μιας και το πρωτάθλημα φέτος κρίθηκε στην διαφορά τερμάτων, εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι αυτοί οι αγώνες φαίνονται παραπάνω από ύποπτοι.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Milliyet», Η ΟΥΕΦΑ έχει ξεκαθαρίσει οτι θα περιμένει μέχρι τις 15 Ιουλίου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, και πως η τουρκική ομοσπονδία θα πρέπει να απαλλάξει τους δύο εκπροσώπους της από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ και να τους αντικαταστήσει με τις Μπούρσασπορ και Γκαζιάντεπσπορ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ