«Κολλημένος» με το Facebook ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε - iefimerida.gr

«Κολλημένος» με το Facebook ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρείται ο πιο digital πρωθυπουργός. Που τον χάνεις που τον βρίσκεις, είναι μέσα στο Facebook. Ακόμα για σοβαρά πολιτικά θέματα ο Ιάπωνας Σίνζο Αμπε χρησιμοποιεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να τοποθετηθεί ή να απαντήσει στους αντιπάλους του.

Ενόψει των εκλογών στις 21 Ιουλίου, στην Ιαπωνία έχει δημιουργηθεί θέμα με την υπερδραστηριότητα του πρωθυπουργού στο Διαδίκτυο. Ο Αμπε κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στη διαμάχη μεταξύ του Σίνζο Αμπε και του πρώην διπλωμάτη Χιτόσι Τανάκα. Οι δύο άνδρες είχαν διαφωνήσει στο παρελθόν για την πολιτική που εφήρμοζε η Ιαπωνία ως προς τη Βόρεια Κορέα.

Η κόντρα τους έγινε πιο σκληρή τον περασμένο μήνα, όταν ο Τανάκα επέκρινε την πολιτική του Πρωθυπουργού στα ζητήματα διπλωματίας. Ο Αμπε απάντησε μέσω του facebook, σχολιάζοντας ότι ο πρώην διπλωμάτης «δεν έχει τα προσόντα» να μιλά για διπλωματία.

«Είναι σωστό για έναν Πρωθυπουργό να στοχοποιεί πολίτες σε ένα δημόσιο φόρουμ;», ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Σίνζο Αμπε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. «Αν είχα εμποδίσει τον κ. Τανάκα να εκφράσει τη γνώμη του online, αυτό θα συνιστούσε κατάχρηση εξουσίας. Αλλά εγώ απλώς εξέφρασα τη γνώμη μου λέγοντας ότι κάνει λάθος. Αυτό δεν αποτελεί κατάχρηση εξουσίας», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

«Μου λένε πάντα ότι αν αντιπαρατίθεμαι με κάποιον δημοσίως δεν θα πάρω ψήφους. Αλλά εγώ πάντα έτσι έπραττα και να που είμαι Πρωθυπουργός σήμερα» πρόσθεσε.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αμπε θεωρεί τον εαυτό του «γκουρού του Διαδικτύου» και αισθάνεται τον ψηφιακό κόσμο ως το «οικιακό του γήπεδο». Μέχρι και «Like» έχει πάρει από τη Σέριλ Σάντμπεργκ, το νούμερο δύο στην διοικητική πυραμίδα του facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ