BMW i3: Τα οριστικά σχέδια του πρώτου ηλεκτρικού BMW - iefimerida.gr

BMW i3: Τα οριστικά σχέδια του πρώτου ηλεκτρικού BMW

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι το τέλος του 2013 η BMW θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, τη BMW i3, με τα τελικά σκίτσα της να είναι αυτά εδώ και να αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού της.

Λεπτομέρειες όπως το χαρακτηριστικό προφίλ με τη ψηλή βασική γραμμή και τις πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά και έχουν σημαντική διαφορά ως προς το μέγεθος (μεγάλη η μπροστά, μικρή η πίσω) ή το σχετικά όρθιο παρμπρίζ που καταλήγει σε μια επίπεδη οροφή.

Το i3 θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW, που εξασφαλίζει ένα 0-100 της τάξης των 10 δευτερολέπτων –τιμή εξαιρετική για ηλεκτρικό αυτοκίνητο- και μια τελική 150 χλμ./ ώρα. Η αυτονομία φτάνει τα 160 χιλιόμετρα που επαρκούν για τις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ για κάτι παραπάνω η BMW έχει ήδη πλάνα για μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί ως γεννήτρια, φορτίζει τις μπαταρίες και αυξάνει σημαντικά την ακτίνα δράσης (range extender). Οι καλές επιδόσεις πάντως και η σχετικά μεγάλη αυτονομία οφείλονται σε σημαντικό βαθμό και στο σχετικά περιορισμένο βάρος του i3, καθώς το πλαίσιο αλλά και το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά με ενίσχυση από ανθρακονήματα.

Η BMW i3 θα κοστίζει κάτω από τις 40.000 ευρώ και θα είναι έτσι πιο φτηνό από τα Opel Ampera και Chevrolet Volt.

BMW i3: Τα οριστικά σχέδια του πρώτου ηλεκτρικού BMW | iefimerida.gr 0
BMW i3: Τα οριστικά σχέδια του πρώτου ηλεκτρικού BMW | iefimerida.gr 1
BMW i3: Τα οριστικά σχέδια του πρώτου ηλεκτρικού BMW | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ