Νέα αποτυχία του ρωσικού διαστημικού προγράμματος: Εκρηξη πυραύλου δευτερόλεπτα από την εκτόξευση [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέα αποτυχία του ρωσικού διαστημικού προγράμματος: Εκρηξη πυραύλου δευτερόλεπτα από την εκτόξευση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακριβά θα πληρώσουν οι Ρώσοι τη νέα αποτυχία του διαστημικού προγράμματός τους. Ενας πύραυλος, που μετέφερε τρεις δορυφόρους, εξερράγη στον αέρα ελάχιστα δευτερόλεπτα έπειτα από την εκτόξευσή του από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Μόλις βρέθηκε στον αέρα ο πύραυλος παρέκκλινε της τροχιάς του, τυλίχθηκε στις φλόγες και συνετρίβη κοντά στη βάση της εκτόξευσης προκαλώντας τεράστια έκρηξη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ δεν υπήρξαν θύματα, καθώς το προσωπικό βρισκόταν στις υπόγειες εγκαταστάσεις ελέγχου της επιχείρησης, ενώ δεν αναφέρθηκαν ούτε ζημιές, αν και προκλήθηκε τοξικό σύννεφο εξαιτίας της διαρροής καυσίμου του πυραύλου των 172 τόνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αποτυχία που θα κοστίσει 200 εκατ. δολάρια προκλήθηκε επειδή «έσβησαν» οι μηχανές του πυραύλου 17 δευτερόλεπτα έπειτα από την εκτόξευσης, κάτι που μπορεί να σημαίνει πρόβλημα σε αυτές ή στο σύστημα πλοήγησης. Αν και οι Ρώσοι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει τα κονδύλια για το διαστημικό πρόγραμμα, έχουν υποστεί αρκετές αποτυχίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ