Πωλείται ξανά η θρυλική «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση – Η αξία της ορίστηκε στα 21 εκατ. δολάρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Πωλείται ξανά η θρυλική «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση – Η αξία της ορίστηκε στα 21 εκατ. δολάρια [εικόνες]

Πωλείται ξανά η θρυλική «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση – Η αξία της ορίστηκε στ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα από τα πιο θρυλικά γιοτ που έχουν πλεύσει ποτέ. Αρχικά για την πολυτέλεια για την οποία φρόντισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Αλλά και γιατί η «Χριστίνα» έχει αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του μύθου του. Στο ιστορικό σκάφος έχουν φιλοξενηθεί από τον Τζον Κένεντι και τον Ουίστον Τσόρτσιλ ως τον Φρανκ Σινάτρα, την Μέριλιν Μονρόε και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Το γιοτ στο οποίο έχουν περάσει αμέτρητες ώρες η Τζάκι Κένεντι και η Μαρία Κάλας πωλείται ξανά. Και όποιος θελήσει να το αποκτήσει θα πρέπει να δώσει 21 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Κατασκευασμένη το 1943, ο Ωνάσης αγόρασε την «Χριστίνα» το 1954 για 34.000 δολάρια. Ξόδεψε πολλά περισσότερα για την πολυτελή ανακαίνισή της, πριν αρχίσει να φιλοξενεί εκεί μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Το σκάφος, όπου είχε γίνει η δεξίωση του γάμου της Γκρέις Κέλι και του πρίγκιπα Ρενιέ, πέρασε στα χέρια της Χριστίνας Ωνάση έπειτα από το θάνατο του πατέρα της και εκείνη με τη σειρά της το παραχώρησε στην ελληνική κυβέρνηση για χρήση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από τότε το σκάφος πέρασε στα χέρια επιχειρηματία, φίλου της οικογένειας Ωνάση και ανακαινίστηκε το 2001 για να αποκτήσει ξανά την παλιά του δόξα και τώρα θα πωληθεί μέσω της εταιρίας Edmiston.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ