To ακριβότερο τυρί στον κόσμο με τιμή που πλησιάζει τα 1.000 ευρώ το κιλό παρασκευάζεται στην περιοχή Ζασάβικα της Σερβίας. Ο λόγος που η τιμή του pule donkey cheese αγγίζει αυτό το αστρονομικό ποσό είναι το εξαιρετικά σπάνιο γάλα από το οποίο παρασκευάζεται: Το γάλα γαϊδούρας.
Για την παραγωγή ενός κιλού τυριού pule donkey χρησιμοποιούνται 25 λίτρα γαϊδούρας και παράγεται σε μικρές ποσότητες καθώς υπάρχουν εξαιρετικά λίγα γαϊδούρια.
Εξωτερικά μοιάζει με το ανθότυρο, έχει έντονη μυρωδιά, ενώ η γεύση του είναι έντονα ξινή. Πάντως όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλάνε για ένα ιδιαίτερο τυρί.
Το pule donkey cheese διατίθεται κυρίως στο εξωτερικό, σε γκουρμέ κουζίνες και υψηλής γαστριμαργικής ποιότητας εστιατόρια, ενώ ενδείκνυται η χρήση του τόσο σε σαλάτες με γλυκές σος αλλά και ως συνοδευτικό διάφορων κρεατικών αφού πρώτα ψηθεί στη σχάρα.