Συλλήψεις σε δύο μέτωπα για διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα – Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης - iefimerida.gr

Συλλήψεις σε δύο μέτωπα για διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα – Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης

Συλλήψεις σε δύο μέτωπα για διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα – Κατασχέθηκαν μεγά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις τις αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών οδήγησαν στη σύλληψη συνολικά οκτώ ατόμων. Πρόκειται για μέλη διεθνούς κυκλώματος στη μία περίπτωση, στην οποία κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, αλλά και για μεταφορά κοκαΐνης από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Στη δεύτερη υπόθεση συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ο ένας οδηγός λεωφορείου της γραμμής Τίρανα- Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ο υπεύθυνος για την εισαγωγή των ναρκωτικών στη χώρα. Στην επιχείρηση, που έγινε έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι αρχές, κατασχέθηκαν 15 κιλά κοκαΐνης, που βρίσκονταν μέσα σε σάκους. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός συνεργού των συλληφθέντων.

Την ίδια ώρα οι αρχές έβαλαν «στο χέρι» έξι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, που εισάγονταν από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Ελληνες και τέσσερις Αλβανοί, ενώ κατασχέθηκαν σχεδόν 23 κιλά ηρωίνης σε επιχειρήσεις στην Καβάλα, την Καρδίτσα και τη Θεσσαλονίκη. Για αυτές υπήρξε και συνεργασία με το Γραφείο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα.

Οι δύο Έλληνες, 53 και 43 ετών, λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι «κρίκοι» στην «αλυσίδα» της διακίνησης. Παραλάμβαναν την ηρωίνη με σκοπό να την παραδώσουν στους Αλβανούς, ηλικίας 25 έως 30 ετών, οι οποίοι την προωθούσαν στην Ιταλία.

Σ αυτούς τους οδήγησαν οι συλλήψεις δύο ατόμων στην Καβάλα και την Καρδίτσα στις 26 Ιουνίου, οι οποίοι είχαν 41 δέματα με ηρωίνη. Αυτοί αποκάλυψαν πως σκόπευαν να παραδώσουν τα ναρκωτικά στους Αλβανούς, σε προκαθορισμένο ραντεβού το πρωί της Τρίτης. Στη θέση τους όμως εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους τέσσερις Αλβανούς οι οποίοι εμφανίστηκαν με δύο πολυτελή οχήματα, με κρύπτες στα καθίσματα για τα δέματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ