Η Τρόικα ζήτησε από τον Βρούτση απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων - iefimerida.gr

Η Τρόικα ζήτησε από τον Βρούτση απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περαιτέρω διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων αξίωσαν οι εκπρόσωποι της Τρόικα στην πρωινή τους συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν έως τον Δεκέμβριο του 2013 να αλλάξει η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων και να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.
Δεν επέμειναν, πάντως, στην αύξηση του ορίου των απολύσεων το οποίο παραμένει στο 5% μηνιαίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ούτε έθεσαν ζήτημα μείωσης των συντάξεων και του κατώτατου μισθού.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, είπε ότι το θέμα της εισφοράς 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα συζητηθεί σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου, διότι αποτελεί πολιτική απόφαση.

Ο υπουργός Εργασίας αναχωρεί σε λίγη ώρα για το Βερολίνο προκειμένου να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την ανεργία όπου συμμετέχουν οι ηγέτες 20 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας θα έχουν αύριο συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας 'Αννα Στρατινάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ