Μπορεί η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στις Σέρρες για την επέτειο της απελευθέρωσης να ματαιώθηκε λόγω άλλων, σημαντικότερων υποχρεώσεων του Kάρολου Παπούλια, όμως αρκετές ημέρες πριν συμβεί αυτό όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή και την ξενάγησή του στην πόλη.
Το μενού -το οποίο επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Νίκος Πουρνάζης- θα περιελάμβανε εδέσματα και γεύσεις βασισμένες στα τοπικά προϊόντα που έχουν γίνει γνωστά και ανάρπαστα πανελληνίως αλλά και παγκοσμίως, όπως για παράδειγμα το βουβαλίσιο κρέας. Το σενάριο που είχε επικρατήσει ήθελε το γεύμα να περιλαμβάνει ποικίλες προτάσεις χωρίς όμως να είναι προκλητικό για την εποχή ενώ παράλληλα θα μπορούσαν έτσι να διαφημιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα της Σερραϊκής γης. Πηγή: serraikanea.gr