Βίαιες συγκρούσεις κουκουλοφόρων-αστυνομίας στην Ιταλία - iefimerida.gr

Βίαιες συγκρούσεις κουκουλοφόρων-αστυνομίας στην Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εβδομήντα χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν χτες στο Τορίνο, διαμαρτυρόμενα για την νέα σιδηροδρομική σύνδεση Τορίνο- Λυών, κρατώντας πανό με το σύνθημα "No Tav" (Όχι στην υψηλή ταχύτητα). Αρχικά, η συγκέντρωση ήταν ειρηνική αλλά μια ομάδα κουκουλοφόρων, πλησίασε από την αντίθετη κατεύθυνση στο εργοτάξιο, και τα μέλη της συγκρούστηκαν με την αστυνομία. [video]

Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες και, όπως έκανε γνωστό σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, ο τελικός απολογισμός, κάνει λόγο για τετρακόσιους, συνολικά, τραυματίες: διακόσιοι τριάντα τρεις διαδηλωτές και εκατόν ογδόντα οκτώ αστυνομικοί.

Πολλές οικογένειες και εργάτες της περιοχής, που διαδήλωσαν χωρίς καμία βίαιη πρόθεση, βρέθηκαν εν μέσω των συγκρούσεων, χωρίς να μπορούν να βρουν διέξοδο. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών, ενώ οι διαδηλωτές που δεν πήραν μέρος στην ειρηνική πορεία, χρησιμοποίησαν μολότοφ και πέτρες. Οι δήμαρχοι της περιοχής, καταδίκασαν με έμφαση τα επεισόδια, τονίζοντας ότι "μόνον αν διατηρήσουμε την διαμαρτυρία μας μέσα σε ειρηνικά πλαίσια, μπορούμε να ελπίζουμε σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και εγκατάλειψη του σχεδίου για την γραμμή υψηλής ταχύτητας".

Ο ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τόνισε ότι "δεν μπορούμε να ανεχθούμε, όταν οργανώνονται διαδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν, ειρηνικά, οικογένειες και πολίτες, να επιβάλλονται στρατιωτικοποιημένες ομάδες, οι οποίες προχωρούν σε αδιανόητες επιθέσεις κατά των αστυνομικών ομάδων, που καλούνται να υπερασπισθούν την τήρηση του νόμου".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ