Η Φωτεινή Κορρέ επιλέγει τις 10 πιο αγαπημένες ταράτσες στην Αθήνα - iefimerida.gr

Η Φωτεινή Κορρέ επιλέγει τις 10 πιο αγαπημένες ταράτσες στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλοκαίρι στην πόλη, αν θες να επιβιώσεις Σαββατόβραδο, πρέπει να βρεις ταράτσα με θέα και δροσερά κοκτέιλ. Η Φωτεινή Κορρέ, παρουσιάστρια του Mad, το πήρε ποδαράτο Παγκράτι-Κεραμεικό, ήπιε πολύ, έφαγε καλά, σεργιάνησε παντού και με καμάρι σας παρουσιάζει τις 10 καλύτερες ταράτσες της Αθήνας.

45 Μοίρες - Γκάζι

Σταθερή αξία στο nightlife αυτή η ταράτσα, καθώς σε βάζει στην πιο ροκ διάθεση είτε είσαι του classic είτε του πιο mainstream. Το μάτι σου πιάνει Ακρόπολη και Τεχνόπολη, εάν βέβαια δεν μείνεις να κοιτάς τις προβολές video clip / συναυλιών από τον προτζέκτορα (πάντα συγχρονισμένα με αυτό που ακούς εκείνη τη στιγμή). Μεγάλη στεναχώρια βέβαια τα λοφτ που χτίστηκαν απέναντι γιατί τα κοιτάς, τα λιγουρεύεσαι και δεν μπορείς να τα αποκτήσεις. Αν θέλεις να πάθεις ασφυξία, αγοραφοβία ή πανικό (παρόλο που είσαι outdoors), πήγαινε Σάββατο βράδυ. Εναλλακτικά, οποιαδήποτε καθημερινή μπορείς να το απολαύσεις στο έπακρο.

Γκαζάκι - Γκάζι

Σάββατο βράδυ στο Γκάζι δεν πας αν δεν έχεις περάσει από τον Νικόλα για χτένισμα και βαφή. Αν, λοιπόν, ανησυχείς μη σε πιάσει καμιά καλοκαιρινή βροχή -κρίμα είναι-, η πιο ασφαλής επιλογή είναι το Γκαζάκι. Η οροφή κλείνει και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Είναι μια μικρή, απόλυτα καλοκαιρινή ταράτσα που σε μεταφέρει σε νησάκι του Αιγαίου, με μεγάλο ατού ότι οργανώνει συνεχώς happening και πολύ διασκεδαστικά dj set.

Sensimilia - Πανόρμου

Υστερεί σε θέα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μπαράκια της Πανόρμου, καθώς αυτό που βλέπεις είναι κυρίως... τα υπόλοιπα μπαράκια της Πανόρμου, αλλά έχει αυτό που θες. Περνάς καλά. Την ίδια βραδιά μπορείς να ακούσεις 4-5 διαφορετικά είδη μουσικής και άμα ο dj έχει κέφια παίρνει και παραγγελιές. Θα δεις πολύ φοιτητόκοσμο, οπότε μπορείς να κάνεις οφθαλμόλουτρο με σοφιστικέ Φιλοσοφικάριες ή «εναλλακτικές» Πολυτεχνίτισσες και να το ρίξεις έξω μέχρι πολύ αργά ακόμα και τις καθημερινές.

Cine Paris - Πλάκα

Αυτός ο θερινός κινηματογράφος δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα τη θέση του. Στο ισόγειό του μπορείς να αφεθείς στη γραφικότητα και να αγοράσεις αφίσες παλιών ταινιών. Ο βράχος της Ακρόπολης συχνά σε αποσπά από την προβολή της ταινίας, σου ξυπνά λίγο το πατριωτικό σου και αναφωνείς «Τι ομορφιές έχουμε εδώ στην Ελλάδα!». Σινεμά με ιστορία για τέλειες chill βραδιές στο κέντρο της πόλης που έχουν πάντα ένα λεπτό παρφάμ γαλλικό, κοκέτικο.

Galaxy bar - Hilton

Αυτό το μαγαζί δεν θα το κάνεις στέκι σου, εκτός αν το επίθετο σου παραπέμπει σε γόνο πλούσιας οικογενείας. Παρ' όλα αυτά, τη μία φορά που θα πας, επειδή πρέπει να πας, θα απολαύσεις κι εσύ το feeling εκατομμυριούχου που σου χαρίζει η απίστευτη θέα όλης της Αθήνας. Εντυπωσιακά cocktail και lounge καταστάσεις, smart casual dress code, ίσως λίγο ενοχλητική η μυρωδιά του πούρου του διπλανού, αλλά όταν ζεις τόσο grande πρέπει να τη συνηθίσεις.

Micraasia - Γκάζι

Σε αυτή την ταράτσα ανεβαίνεις και νιώθεις σαν στο σπίτι σου, σχεδόν περιμένεις να έρθει η μαμά με ταψί κοτόπουλο φούρνου με πατάτες. Έθνικ μουσικές αλλά και διακόσμηση, πολυπολιτισμικό φαγητό και μία αίσθηση οικειότητας την οποία αποκτάς κατευθείαν. Πρόκειται για μαγαζί με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και βαθιά στοιχεία παράδοσης τα οποία αξίζει να ζητήσεις να μάθεις.

Friday's - Παγκράτι

Εδώ πας για το ωραιότατο φαΐ μέχρι σκασμού και όλα τα cocktail που μπορείς να φανταστείς, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα μιας ταράτσας. Δεν έχει ιδιαίτερη θέα να μας χαρίσει, αλλά είναι εξαιρετικά διακοσμημένη με φυτά που γρήγορα σε βάζουν σε κλίμα τροπικό. Από μουσική πάντα τα best των προηγούμενων δεκαετιών και σίγουρα το καλύτερο σέρβις που μπορείς να βρεις σε εστιατόριο.

Kuzina - Θησείο

Σε περίπτωση που θέλεις να εντυπωσιάσεις τo wanna-be ταίρι σου, η Kuzina σου εγγυάται το «you're so gonna score tonight». Η μαγική ατμόσφαιρα, η οποία κυρίως οφείλεται στην υπέροχη θέα προς τον ναό του Ηφαίστου και η χαλαρωτική μουσική σας επιτρέπουν να απολαύσετε το φαγητό σας ή ένα εξαιρετικό cocktail και να ανταλλάξετε γλυκόλογα με την ησυχία σας. Μόνο άγχος το μέχρι πότε θα τα πληρώνεις όλα εσύ, αφού οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες.

Bios - Γκάζι

Η πιο industrial ταράτσα της Αθήνας με τον τέλειο φωτισμό που τονίζει τα βιομηχανικά της στοιχεία βρίσκεται στην οροφή του Bios. Μαζεύει κόσμο που γουστάρει να ακούει ό,τι αλτέρνατιβ και μη γνωστό υπάρχει αλλά και αυτούς που συχνάζουν εκεί απλά για το παίξουν κουλτουρέ. Όπως και να το κάνουμε, μπορείς να χαρείς το ποτάκι σου αραχτός στις ξαπλώστρες, με θέα τι άλλο από τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Santa Botella - Πανόρμου

Funk μουσική διάθεση και happy hours με φθηνά ποτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Είναι ίσως η πιο όμορφη ταράτσα στην Πανόρμου, την οποία διέπει μία «προσιτή και απλή κομψότητα» όπως είπε μία φίλη. Η ιδανική επιλογή για χαλαρό απογευματινό ποτάκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ