Ο Γιούνκερ στέλνει λίστα στον Στουρνάρα με τους Ελληνες καταθέτες στο Λουξεμβούργο - iefimerida.gr

Ο Γιούνκερ στέλνει λίστα στον Στουρνάρα με τους Ελληνες καταθέτες στο Λουξεμβούργο

Ο Γιούνκερ στέλνει λίστα στον Στουρνάρα με τους Ελληνες καταθέτες στο Λουξεμβούρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέο στάδιο ετοιμάζεται να περάσει η συνεργασία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με το αντίστοιχο του Λουξεμβούργου έπειτα από το επίσημο αίτημα της χώρας για αποστολή στοιχείων των Ελλήνων καταθετών στο Δουκάτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε επίσημο αίτημα για την αποστολή στοιχείων φυσικών προσώπων και εταιρειών που έχουν λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, ενώ οι καταθέσεις υπολογίζοντας μεταξύ 600 και 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι σχετικές διαδικασίες άρχισαν από τις 4 Ιουνίου, όταν ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βρισκόταν στη χώρα μας, και είχε δηλώσει ότι εφόσον οι ελληνικές αρχές ζητήσουν επίσημα στοιχεία θα τα παράσχει άμεσα, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία του δουκάτου.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε άμεσα εντολή στους συνεργάτες του να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες, ενώ το υπουργείο απέστειλε το αίτημα για την παροχή της λίστας μέσω του διπλωματικού σάκου, αλλά και με επιστολή που έδωσε προσωπικά ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν κατά τη διάρκεια του Eurogroup της 17ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Στελέχη του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η λίστα Γιούνκερ θα δοθεί στην Ελλάδ στις αρχές Σεπτεμβρίου και η αξιολόγηση των στοιχείων θα ξεκινήσει άμεσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ