Οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του πέφτουν «βροχή» τον τελευταίο καιρό, αλλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πτοείται. Οχι μόνο επιμένει στις αυτονόητες δηλώσεις, με τις οποίες διακηρύσσει την αθωότητά του, αλλά επιπλέον ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της Ιταλίας.
«Το σημερινό σχήμα, ο Λαός της Ελευθερίας (PdL) θα συνεχίσει να υφίσταται, ως συμμαχία των δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Το κόμμα μου θα ονομασθεί και πάλι Φόρτσα Ιτάλια και φοβάμαι ότι θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη», είπε ο Καβαλιέρε σε συνέντευξή του στη RAI, αψηφώντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων εις βάρος του.
Μιλώντας για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», για το οποίο καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, το χαρακτήρισε «θέατρο του παραλόγου» και επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως «γίνεται αναφορά σε κατάχρηση εξουσίας χωρίς να υπάρχει κανένας που να έχει υποστεί αυτή την κατάχρηση. Και αυτό συνέβη και με την κατηγορία για συμμετοχή σε προαγωγή στην πορνεία».
Οσο για το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της Ρώμης, να καταβάλει αποζημίωση 490 εκατ. ευρώ στον εκδότη Κάρλο Ντε Μπενεντέτι για την υπόθεση της αγοράς του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι, η οποία θεωρήθηκε διαβλητή, ο Μπερλουσκόνι σημείωσε ότι «από την όλη υπόθεση βγήκα εγώ ζημιωμένος, αφού λόγω πολιτικών παρεμβάσεων, αναγκάστηκα να παραχωρήσω στον Ντε Μπενεντέτι μια εφημερίδα, περιοδικά και ακόμη και μία χαρτοβιομηχανία. Μας ζητούν να καταβάλουμε αποζημίωση πενταπλάσια της αξίας των μετοχών του οίκου Μονταντόρι που έχουμε στην κυριότητά μας. Είναι αδιανόητο».
Για όλα αυτά επεσήμανε πως κάποιοι προσπαθούν να πετύχουν την ολοκλήρωση του εικοσαετούς πολέμου στο πρόσωπό του «πλήττοντας την εικόνα μου, την περιουσία μου, τα πολιτικά μου δικαιώματα και τώρα ακόμη και την ελευθερία μου».
Για την υπόθεση Μανταντόρι πήρε απάντηση από εκπρόσωπο του Κάρλο Ντε Μπενεντέτι, ο οποίος χαρακτήρισε «ξεδιάντροπο» τον Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι «όπως πάντα, συνεχίζει να προσπαθεί να παραποιήσει την αλήθεια και παραλείπει να αναφέρει ότι κατάφερε να ελέγξει την Μονταντόρι χάρη σε δωροδοκία δικαστικού».