Για απάτη κατηγορείται ο Μπερνάρ Ταπί – Αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο - iefimerida.gr

Για απάτη κατηγορείται ο Μπερνάρ Ταπί – Αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο

Για απάτη κατηγορείται ο Μπερνάρ Ταπί – Αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απάτης είναι ο Μπερνάρ Ταπί. Οι γαλλικές αρχές την απήγγειλαν στον επιχειρηματία, έπειτα από την ανάκριση για τα 403 εκατ. ευρώ που έλαβε για τη ρύθμιση μακροχρόνιας δικαστικής διένεξης με το κράτος. Ο Ταπί είναι ο τέταρτος που κατηγορείται για την υπόθεση, στο πλαίσιο της οποίας είχε ανακριθεί και η Κριστίν Λαγκάρντ χωρίς όμως να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Ταπί είχε εισπράξει το τεράστιο ποσό από το γαλλικό κράτος το 2008, όταν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών της χώρας. Ο 70χρονος βρισκόταν σε διένεξη με το κράτος σχετικά με την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε. Ο Ταπί, ο οποίος είχε τεθεί υπό προσωρινή κράτηση σε ασφαλή χώρο ενός παρισινού νοσοκομείου, αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο.

Η σχετική ρύθμιση είχε προκαλέσει σκάνδαλο, καθώς υπήρχαν υπόνοιες πως είχε σχέση με την υποστήριξη που είχε εκφράσει ο επιχειρηματίας προς τον τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Η υπόθεση προέκυψε μετά την πώληση το 1993 της εταιρείας Adidas του Ταπί σε μια ομάδα επενδυτών. Ο επιχειρηματίας, που αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, κατηγόρησε την κρατική τράπεζα Crédit Lyonnais, η οποία κανόνισε την πώληση, ότι τον εξαπάτησε. Επειτα από πολλές δικαστικές υποθέσεις, η κυβέρνηση και ο Ταπί συμφώνησαν το 2007 στην ρύθμιση του ζητήματος μέσω διαιτησίας. Ωστόσο ειδικοί πιστεύουν ότι θα είχε λάβει πολύ λιγότερα αν η υπόθεση αυτή είχε καταλήξει στα δικαστήρια, δημιουργώντας την υποψία ότι η υπόθεση δρομολογήθηκε έτσι για να εξυπηρετήσει το συμφέρον του Ταπί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ