Στόχο να γίνουν η Νο. 1 πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου έχουν βάλει οι ΗΠΑ - Πώς θα εκθρονίσουν τη Σαουδική Αραβία - iefimerida.gr

Στόχο να γίνουν η Νο. 1 πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου έχουν βάλει οι ΗΠΑ - Πώς θα εκθρονίσουν τη Σαουδική Αραβία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δεκαετία που έρχεται θεωρείται από πολλούς αναλυτές και ειδικούς ως η πιο κρίσιμη ως προς τη διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη του πλανήτη, με σημαντικές ανατροπές στις οποίες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι ΗΠΑ.

Σε νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε από το Harvard's Kennedy School of Government, ο Leonardo Maugeri, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας, προβλέπει ότι για τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες αργιλικών ορυκτών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) των ΗΠΑ (την Bakken στη βόρεια Ντακότα, την Eagle Ford και την Permian Basin στο Τέξας) η ραγδαία άνοδος και ανάπτυξη θα διαρκέσει για τουλάχιστον μία δεκαετία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έπειτα από πολύπλοκους υπολογισμούς, λαμβάνοντας υπ' όψη την τρέχουσα πυκνότητα των πετρελαιοπηγών, τον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό, τους χρόνους και τις μεθόδους γεώτρησης, καθώς και τις νέες υποδομές που αναμένεται να εισέλθουν στο παιχνίδι, μειώνοντας το κόστος των εργασιών και προσελκύοντας περισσότερες επενδύσεις.

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι τρεις προαναφερθείσες εταιρείες εκτιμάται ότι θα φτάσουν να διαθέτουν περισσότερες από 100.000 πετρελαιοπηγές, δηλαδή δέκα φορές από τις υπάρχουσες, καθιστώντας τις ΗΠΑ το μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο, εκτοπίζοντας τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την ανταγωνιστική Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ