Λαγκάρντ: Ελπίζω η νέα ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει καλά - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Ελπίζω η νέα ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει καλά

Λαγκάρντ: Ελπίζω η νέα ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει καλά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελπίδα ότι κάποτε στο μέλλον θα αναγνωρισθεί η δράση του ΔΝΤ στην Ευρώπη εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κρισίν Λαγκάρντ η οποία, παράλληλα, αναφερόμενη στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ευχήθηκε «να κρατήσει καλά».

Η κυρία Λαγκάρντ μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο εξέφρασε ελπίδα ότι «κάποτε στο μέλλον» θα αναγνωριστεί η δράση του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δράση η οποία επικρίνεται σήμερα.

Επιπλέον, η προϊσταμένη του ΔΝΤ προέβλεψε ότι τυχόν εκταμίευση δανειακής δόσης από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο, η οικονομία της οποίας είναι σε καμπή, "δεν θα επαρκέσει" για να ξεπεράσει η χώρα αυτή τις τωρινές δυσκολίες της.

Εκρινε ταυτοχρόνως ότι είναι «μεμπτές» και «γενεσιουργές αδικίας» οι τεχνικές της φορο-αποφυγής, που μετέρχονται οι πολυεθνικοί όμιλοι για να συρρικνώσουν τα φορολογικά βάρη τους.

Τέλος η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε πως «δεν έχει φιλοδοξία», να διαδραματίσει στο μέλλον κάποιο ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή στην πατρίδα της Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ