Πρόκειται για κρέμα σοκολάτας. Δεν είναι ούτε μους, ούτε τάρτα, ούτε κέηκ. Πατρίδα της είναι η Γαλλία, όπου αυτή η κρεμούλα, λιγότερο λιπαρή και πιο ευκολοφάγωτη από τα υπόλοιπα σοκολοτοειδή, έχει μεγάλη παράδοση.
Υλικά για 8 μπολάκια
- 50 cl γάλα πλήρες
- 4 κρόκους αυγού
- 1 αυγό ολόκληρο
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ταψί με νερό στο οποίο θα βάλουμε αργότερα τα μπολάκια. Υπολογίστε πώς πρέπει να είναι.
Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και λυώστε την μαζί με το γάλα. Ανακατέψτε καλά ώστε τα δύο υλικά να αναμειχθούν
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε πολύ καλά το αυγό και τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη
Προσθέστε σε αυτό το μπολ το ζεστό γάλα με τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά, αλλά απαλά
Βάλτε το όλο μαζί σε κατσαρόλα και αφήστε το 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά νώστε να μην είναι πολύ ρευστό. Προσοχή, σβήστε το εγκαίρως, μην καεί, μην γίνει τσιμέντο
Μοιράστε το σε 8 μπολάκια τα οποία πρέπει να τοποθετήσετε στο ταψί στο φούρνο
Αφήστε τις κρεμούλες να ψηθούν για 30 λεπτά.
Οταν έρθει η ώρα βγάλτε τις κρεμούλες, αφήστε να κρυώσουν και μετά βάλτε τις στο ψυγείο
Aφήστε τη φαντασία να δουλέψει και βρείτε τα κατάλληλα μπολάκια: