Το πρώτο ρομπότ-αστροναύτης θα σταλεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Αύγουστο - iefimerida.gr

Το πρώτο ρομπότ-αστροναύτης θα σταλεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Αύγουστο

Το πρώτο ρομπότ-αστροναύτης θα σταλεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Αύγουστο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο ρομπότ αστροναύτη θα στείλουν οι Ιάπωνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον προσεχή Αύγουστο. Το ρομπότ Kirobo θα έχει την ικανότητα να συνδιαλεχθεί με ανθρώπους και θα κρατάει συντροφιά στον Κοΐτσι Ουακάτα, τον πρώτο Ιάπωνα που επικεφαλής του Σταθμού.

Πρόκειται για μία μοναδική παγκόσμια πρωτοπορία, αφού όπως δήλωσε ο Γιοριτσίκα Νισιγιάμα, επικεφαλής του προγράμματος Kibo Robot Project: «Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε άνθρωπο στο διάστημα, οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε άνθρωπο στο φεγγάρι και η Ιαπωνία θα είναι η πρώτη χώρα που θα στείλει στο διάστημα ένα ρομπότ- αστροναύτη που μπορεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους»

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του η εκτόξευση του Κιρόμπο στο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου από το διαστημικό κέντρο Τανεγκασίμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ