Οι Financial Times «καρφώνουν» την Μέρκελ: Εντεταλμένο όργανο του γερμανικού λόμπι αυτοκινητοβιομηχάνων - iefimerida.gr

Οι Financial Times «καρφώνουν» την Μέρκελ: Εντεταλμένο όργανο του γερμανικού λόμπι αυτοκινητοβιομηχάνων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπάθειες της τελευταίας στιγμής να βάλει φρένο σε σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιορισμό των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων κάνει η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, έπειτα από έντονες πιέσεις και παράπονα από την πλευρά των πανίσχυρων κεφαλών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

«Σε μία ασυνήθιστη παρέμβασή της, η Καγκελάριος κάλεσε την Τετάρτη τον Enda Kenny, Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, η οποία προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό να του ζητήσει να αποσυρθεί το θέμα από την ατζέντα συζητήσεων της συνάντησης της Πέμπτης [σήμερα] στις Βρυξέλλες. Στη συγκεκριμένη συνάντηση, τα κράτη μέλη επρόκειτο να προσυπογράψουν συμφωνία σχετικά με τους κανονισμούς που διέπουν τις εκπομπές ρύπων», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η εν λόγω δεσμευτική συμφωνία αφορά στην προταθείσα το 2008 υποχρέωση των αυτοκινητοβιομηχανιών να μειώσουν το μέσο όρο εκπομπών ρύπων των στόλων τους στα 95 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο μέχρι το 2020.

«Η κίνηση αυτή βρήκε αντίθετους τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τις Mercedes-Benz, BMW και Audi, καθώς δυσχεραίνει τα βαριά και προϊόντα τους», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν την παρέμβαση της Μέρκελ ενώ, σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσαν πως δεν θα στηρίξουν τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ