Μικρή συμμετοχή στην χθεσινή συνάντηση των «Αγανακτισμένων» - iefimerida.gr

Μικρή συμμετοχή στην χθεσινή συνάντηση των «Αγανακτισμένων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για 6η συνεχόμενη Κυριακή και 40η συνεχόμενη ημέρα οι «Αγανακτισμένοι» έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος. Η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη ενώ μέρος των διαδηλωτών πραγματοποίησ πορεία Υπουργείο Προστασία του Πολίτη για την απαγόρευση απόπλου πλοίων για τη Γάζα. Ένταση δημιουργήθηκε το βράδυ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές, μπροστά από το Κοινοβούλιο, φώναζαν συνθήματα κατά του Μνημονίου και ζητούσαν την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

Παράλληλα, με τα συνθήματα, αποδοκίμαζαν τις αστυνομικές δυνάμεις για την αλόγιστη χρήση χημικών και βίας στη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης εβδομάδας.

Το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, στην πίσω πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η χρήση χημικών κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ένας 53χρονος, που δέχθηκε επίθεση από ομάδα 200 ατόμων, καθώς θεώρησαν ότι είναι υπάλληλος της Ασφάλειας. Ο ίδιος ο 53χρονος δηλώνει ερευνητής δημοσίου θεαμάτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ