Πακέτο διάσωσης για την 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας - iefimerida.gr

Πακέτο διάσωσης για την 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τράπεζα της Μόσχας προσπαθεί να διασώσει η κυβέρνηση της Ρωσίας δανείζοντας της 14 δις δολάρια για να καλύψει τις ανάγκες της.

Τα προβλήματα της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας έγιναν ορατά μετά από την επιθετική εξαγορά της από την τράπεζα VTB, η οποία μόλις απέκτησε τον έλεγχο ανακάλυψε ότι η Τράπεζα της Μόσχας ήταν εκτεθειμένη σε δάνεια ύψους 9 δις δολαρίων, δηλαδή το ένα τρίτο των συνολικών διαθεσίμων της.

Το πακέτο διάσωσης προβλέπει ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα δανείσει 10,6 δις δολάρια για δέκα χρόνια στην Τράπεζα της Μόσχας με πολύ μικρό επιτόκιο, ενώ τα υπόλοιπα θα καλύψει η VTB με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η VTB που είναι ο μεγαλύτερος χορηγός δανείων στη Ρωσία, είχε αναγκαστεί να πάρει 6,4 δις δολάρια από τη Ρωσική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Andrei Borodin, εγκατέλειψε τη τη Ρωσία, οι αρχές της οποίας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του. Πάντως από το Λονδίνο όπου βρήκε καταφύγιο, ο Ρώσος μεγαλοτραπεζίτης κατήγγειλε ότι υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια πίσω από την εξαγορά της Τράπεζάς της Μόσχας από την VTB. Από την πλευρά της, η VTB κατηγόρησε τον τραπεζίτη ότι υπό την διοίκησή του η Τράπεζα της Μόσχας δάνειζε αλόγιστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ