«Η ελληνική ακροδεξιά - Ρατσιστικά διλήμματα», τιτλοφορείται το άρθρο του Economist, που στέκεται στο ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν ισχυρό αντιρατσιστικό νόμο.
Μεταφράζουμε: «Πρόσφατα στο ελληνικό κοινοβούλιο ο εκπρόσωπος του νεο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε ότι συνέβη το Ολοκαύτωμα. Απάντησε ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι στη Γερμανία η ποινή για την άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι φυλάκιση πέντε ετών. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήθελαν έναν νέο αντιρατσιστικό νόμο, με το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη να στοχεύει ξεκάθαρα στην Χρυσή Αυγή. Δεν πέρασε ποτέ.
Από την είσοδο της στο κοινοβούλιο πριν από ένα χρόνο με 18 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη στις δημοσκοπήσεις, με περίπου 11% των ψήφων, πίσω μόνο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν κατηγορηθεί για την έξαρση της ρατσιστικής βίας. Ενας μάλιστα συνελήφθη τον Απρίλιο για τους πυροβολισμούς εναντίον ομάδας μεταναστών εργατών συγκομιδής φράουλας, που ζητούσαν τους μισθούς τους.
Η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, λένε, οι επικριτές του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, μπορούν να ανασυνταχθούν και να χρησιμοποιήσουν άλλο όνομα. Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι το υφιστάμενο αντιρατσιστικό νόμο χρειάζεται μικροαλλαγές, όχι ξαναγράψιμο. Προτείνει δύο τροπολογίες: απαγόρευσης των νεοναζιστικών ομάδων και καθιστά έγκλημα την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Φοβάται, ωστόσο, ότι ένας ισχυρός αντιρατσιστικός νόμος μπορεί να δώσει στη Χρυσή Αυγή το πλεονέκτημα της συμπάθειας από άλλες δεξιές ομάδες».