Kυβέρνηση 41 μελών -Τρία προς ένα ο συσχετισμός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - iefimerida.gr

Kυβέρνηση 41 μελών -Τρία προς ένα ο συσχετισμός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 41 μέλη χωρίς τον πρωθυπουργό. Εντεκα πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους ο Αντώνης Σαμαράς, άρα έχουμε ένα συσχετισμό 1 ΠΑΣΟΚ προς 3 από τη ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 9 υπουργεία υπάρχει «συγκατοίκηση» στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ανακοινώθηκε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας τους Αγίου Πνεύματος και η μεγάλη έκπληξη ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης που αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επομένως και των απολύσεων ενώ δύσκολο θα είναι το έργο του Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και καλείται να βρει λύσεις σε σχέση με τη «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ.

Πολύς δύσκολος και ο ρόλος του υφυπουργού για την ΕΡΤ όπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.

Εκπληξη η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Μιχελάκη στο υπουργείο Εσωτερικών, εκεί όπου φημολογούνταν ότι θα πάει από το ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Στις εκπλήξεις η τοποθέτηση του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του Γιάννη Ανδριανού, στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού όπου διαδέχεται τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Μεγάλη έκπληξη η τοποθέτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο υπουργείο Ναυτιλίας ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος που αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Υποδομών και Μεταφορών, εκεί όπου θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα της επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων.

Ηχηρές αποχωρήσεις του κ. Λυκουρέντζου από το Υγείας, του Ευριπίδη Στυλιανίδη από το Εσωτερικών, και φυσικά των κ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη. Οι καραμπόλες οδήγησαν τον Πάνο Παναγιωτόπουλο από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Πολιτισμού που ανασυστάθηκε και δυστυχώς παίρνει και πάλι τα χαρακτηριστικά «δεξαμενής» στην οποία ρίπτονται οι υπουργοί που δεν χωρούν σε άλλη θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ