Μετά τους έντονους κλυδωνισμούς που προκλήθηκαν από το θέμα της ΕΡΤ, η νέα σύνθεση της κυβέρνησης περιλαμβάνει πέντε πρώην δημοσιογράφους. Στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ήταν μόνο ο Σίμος Κεδίκογλου, εκείνος που είχε το δύσκολο έργο να ανακοινώσει και το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο κ. Κεδίκογλου έχει πλούσια πείρα στα ΜΜΕ. Εχει εργαστεί στην εφημερίδα «Καθημερινή», στην ΕΡΤ, το CNN International, την «Απογευματινή» και σε αρκετά άλλα μέσα ενημέρωσης.
Στο νέο σχήμα προστέθηκαν:
Ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA» και «MEGA Κύπρου», καθώς και Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ηταν διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που επανεκδόθηκε το 2009. Από το 2011 ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κώστας Γκιουλέκας που εργαζόταν στην τηλεόραση της Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Ανδριανός που έχει εργαστεί ως αρθρογράφος-αναλυτής στην εφημερίδα «Απογευματινή» και αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ».
Τέλος, ο Παντελής Καψής έχει αναλάβει την αναμόρφωση της νέας δημόσιας τηλεόρασης από το πόστο του αρμόδιου υφυπουργού. Ο κ. Καψής έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα» και «Το Βήμα», ενώ στην κυβέρνηση Παπαδήμου είχε το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο αριθμός των δημοσιογράφων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν η Σοφία Βούλτεψη με θητεία σε «Απογευματινή», «Εθνος», «Ελεύθερος Τύπος» και στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Ιστορία», «Εικόνες», «Εγώ», «Είναι», δεν είχε αρνηθεί τελικά να αναλάβει το πόστο υφυπουργού Υγείας μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης.