Μέσα σε μια ώρα τα είπαν και συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος - iefimerida.gr

Μέσα σε μια ώρα τα είπαν και συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος

Μέσα σε μια ώρα τα είπαν και συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν -στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να να κλείσει και τυπικά ο σχεδιασμός της νέα κυβέρνησης που αναμένεται να ορκιστεί το πρωί της Τρίτης στο προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά και ενώ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναχώρησε αλλά δεν πήγε αμέσως στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι η συνεργασία των δύο πολιτικών ηγετών ήταν σε πολύ καλό κλίμα και συμπλήρωσε ότι τις επόμενες λίγες ώρες θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Φήμες της τελευταίας στιγμής μιλούν πλέον και για δεύτερο αντιπρόεδρο στην κυβέρνηση, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος θα μετακινηθεί και στο υπουργείο Αμυνας ενώ ο νυν υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος αναμένεται να μετακινηθεί είτε στο υπουργείο Εσωτερικών, είτε στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα υπουργεία οι πληροφορίες επιμένουν για την παραμονή των κυρίων Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Αθανάσιου Τσαυτάρη και της κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη στα ίδια χαρτοφυλάκια.

Για τον κ. Δένδια υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν φυσικά δεν μείνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ενδέχεται να παραμείνει ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο κ. Παντελής Καψής είναι φαβορί για τη θέση του υφυπουργού που θα ανασυγκροτήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Από το ΠΑΣΟΚ σίγουρο εμφανίζονται για το υπουργικό συμβούλιο οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης.

Επίσης μπαίνουν στην κυβέρνηση οι κύριοι Αδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανδρέας Ψυχάρης.

Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου φέρεται φαβορί για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ