Ξεπέρασε τις 100.000 υπογραφές η αίτηση για απαλλαγή του Σνόουντεν – Αναμένεται απάντηση του Λευκού Οίκου - iefimerida.gr

Ξεπέρασε τις 100.000 υπογραφές η αίτηση για απαλλαγή του Σνόουντεν – Αναμένεται απάντηση του Λευκού Οίκου

Ξεπέρασε τις 100.000 υπογραφές η αίτηση για απαλλαγή του Σνόουντεν – Αναμένεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αίτημα προς τον Μπαράκ Ομπάμα για την απαλλαγή του Εντουαρντ Σνόουντεν από τις κατηγορίες έχει «πιάσει» τον πρώτο στόχο του. Εφτασε στις 100.000 υπογραφές, το όριο στο οποίο ο Λευκός Οίκος συνηθίζει να παίρνει θέση στο θέμα.

Το αίτημα, που αποκαλεί «εθνικό ήρωα» τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA), ζητά την απαλλαγή του από οποιαδήποτε κατηγορία για το γεγονός ότι αποκάλυψε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της κυβέρνησης.

Τακτική του Λευκού Οίκου είναι να απαντά σε οποιοδήποτε αίτημα που συγκεντρώνει 100.000 υπογραφές μέσα σε 30 ημέρες από την κατάθεσή του. Αυτό που αφορά την υπόθεση του Σνόουντεν έφτασε σε αυτό τον αριθμό μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ο Λευκός Οίκος δεν αποκάλυψε πότε θα δοθεί η απάντηση, καθώς δεν γίνεται συνήθως κανένα σχόλιο για τις αιτήσεις που αφορούν ζητήματα εφαρμογής του νόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ