Οι Αμερικανοί απαιτούν την παράδοση του Σνόουντεν από τη Ρωσία – Απειλούν με συνέπειες - iefimerida.gr

Οι Αμερικανοί απαιτούν την παράδοση του Σνόουντεν από τη Ρωσία – Απειλούν με συνέπειες

Οι Αμερικανοί απαιτούν την παράδοση του Σνόουντεν από τη Ρωσία – Απειλούν με συν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σενάριο που παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Εντουαρντ Σνόουντεν, τον οποίο καταζητούν οι Αμερικανικές αρχές. Ο Μπαράκ Ομπάμα απαιτεί την παράδοσή του από τους Ρώσους, καθώς την Κυριακή ο πρώην πράκτορας της NSA έφτασε στη Μόσχα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την απογοήτευσή του και για την Κίνα και προειδοποίησε για συνέπειες σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεργασία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), δεν είχε επιβιβαστεί στην πτήση για Αβάνα όπως είχε γίνει γνωστό ότι θα κάνει το πρωί της Δευτέρας. Ομως, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ ανέφερε πως «έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία χωρίς αμφιβολία», επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. Κανείς δεν έχει δει στη Μόσχα τον άνθρωπο που κατηγορείται για κατασκοπεία από τους Αμερικανούς.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ έχουν ήδη απαιτήσει την παράδοσή του, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε με τις δηλώσεις του όποιον αρνηθεί να συνεργαστεί μαζί τους. «Θα ήταν πολύ απογοητευτικό αν εσκεμμένα του επιτραπεί να επιβιβαστεί σε πτήση και χωρίς αμφιβολία αυτό θα επηρεάσει σχέσεις αλλά θα υπάρχουν και συνέπειες», είπε ο Τζον Κέρι αναφερόμενος τόσο στη Ρωσία, όσο και στην Κίνα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε από την πλευρά του πως δεν έχει καμία πληροφορία για τον Σνόουντεν.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κέιτλιν Χέιντεν υπενθύμισε στους Ρώσους «την εντατικοποίηση της συνεργασίας μας έπειτα από την επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης και την προϊστορία μας στην κοινή δουλειά για την επιβολή του νόμου, που περιλαμβάνει την παράδοση αρκετών εγκληματιών υψηλού κινδύνου στη Ρωσία έπειτα από απαίτηση της κυβέρνησής της». Και διατύπωσε ξεκάθαρα την απαίτηση των ΗΠΑ για την παράδοση του Σνόουντεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ