Ρομποτικές κατσαρίδες δημιούργησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χαρβαρντ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ρομποτικές κατσαρίδες δημιούργησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χαρβαρντ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ομάδα μικρορομποτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατασκεύασε αυτόνομες ρομποτικές κατσαρίδες για να φτάσουν εκεί που δε φτάνει ο άνθρωπος.

Οπως ακριβώς συμβαίνει και με τα έντομα, τα πόδια τους κινούνται τόσο γρήγορα που το βίντεο χρειάζεται να επιβραδυνθεί για να παρατηρηθεί η κίνηση τους.

Το τμήμα Harvard Ambulatory MicroRobot (HAMR) κατασκεύασε αυτά τα μόλις 1.3 γραμμαρίων τετράποδα ρομπότ αποτελούνται από έξι πιεζοηλεκτρικούς ενεργοποιητές και κινούνται με ταχύτητα 37 εκατοστών το δευτερόλεπτο, ενώ μπορούν και να μεταφέρουν φορτίο μεγαλύτερο από το βάρος τους, αλλά και να κάνουν ελιγμούς.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στο μέλλον παρόμοια ρομπότ που θα μεταφέρουν αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων για τα οικοσυστήματα, την εξάπλωση των ρύπων, ή ακόμα και για την επιθεώρηση βιομηχανικών κτιρίων φτάνοντας εκεί που οι άνθρωποι δεν μπορούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ