Εξαρθρώθηκε 60μελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και στις φυλακές - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε 60μελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και στις φυλακές

Εξαρθρώθηκε 60μελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και στις φυλακές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολυμελή και πολυεθνική σπείρα, που διακινούσε ναρκωτικά στην Ελλάδα και εντός των φυλακών, εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Λάρισα. Πρόκειται για συμμορία με 60 μέλη, που είχε κέρδη πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως στη σπείρα, που είχε δράση από τον περασμένο Νοέμβριο, εμπλέκονται τουλάχιστον 60 άτομα. Πρόκειται για 50 Ελληνες, πέντε Αλβανούς, τέσσερις Βούλγαρους και έναν Ούγγρο, ενώ 13 ακόμη άτομα που εμπλέκονται είναι τρόφιμοι φυλακών στη χώρα.

Τα μέλη της σπείρας εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία και τα διακινούσε στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε φυλακές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης, της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί εκρηκτικών.

Επειτα από επιχείρηση στης Αστυνομίας στα Τρίκαλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Κατερίνη και την Καστοριά, συνελήφθησαν 25 άτομα, από τα οποία τα 23 είναι μέλη της οργάνωσης και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η σπείρα έχει διακινήσει τουλάχιστον 18 κιλά ηρωίνης και τα κέρδη της υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ναρκωτικά ειδήσεις φυλακές σπείρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ