Δεν υπάρχουν εξωγήινοι - Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας το πήρε απόφαση και έκλεισε το γραφείο για τα UFO - iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν εξωγήινοι - Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας το πήρε απόφαση και έκλεισε το γραφείο για τα UFO

Δεν υπάρχουν εξωγήινοι - Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας το πήρε απόφαση και έκλει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια, αλλά οι Βρετανοί κατέληξαν στο ασφαλές συμπέρασμα. Εκεί έξω, δεν υπάρχει τίποτα. Και αποφάσισαν να καταργήσουν την υπηρεσία του υπουργείου Αμυνας που κατέγραφε τις εμφανίσεις UFO.

Σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν τώρα στη δημοσιότητα, το συγκεκριμένο γραφείο έκλεισε το 2009. Πρόκειται για την υπηρεσία που κατέγραφε τις καταγγελίες των πολιτών που πίστευαν ότι κάποιος εξωγήινος έχει εμφανιστεί στην πόλη τους. Καταλήγοντας λοιπόν πως δεν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, οπότε δεν υπάρχει και η σχετική απειλή για την εθνική ασφάλεια, το υπουργείο Αμυνας κατάργησε το εν λόγω γραφείο και την τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών.

«Καμία από τις θεάσεις UFO που είχαν αναφερθεί στο υπουργείο Αμυνας δεν αποκάλυψε τίποτε που να μας επιτρέπει να σκεφθούμε ότι υπάρχει κάποια εξωγήινη παρουσία ή μια στρατιωτική απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε το 2009 ο αξιωματούχος της RAF Καρλ Μάντελ, αναλύοντας την 50ετή λειτουργία της υπηρεσίας σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στον τότε υπουργό Αμυνας, Μπομπ Εϊνσγουερθ.

Με βάση τα δεδομένα του συγκεκριμένου γραφείου, το διάστημα 2000-2007 γίνονταν σε αυτό κατά μέσο όρο 150 αναφορές το χρόνο για εμφανίσεις UFO, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Θεωρήθηκε όμως πως η αύξηση του προϋπολογισμού και του αριθμού των υπαλλήλων του γραφείου περιόρισε το προσωπικό που ασχολούνταν με πιο καίρια ζητήματα για την Αμυνα. Για αυτό και ο Καρλ Μάντελ εισηγήθηκε να καταργηθεί η υπηρεσία, όπως και έγινε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ