Καντάφι: «Μπορούμε να μεταφέρουμε τον αγώνα και στην Ευρώπη» - iefimerida.gr

Καντάφι: «Μπορούμε να μεταφέρουμε τον αγώνα και στην Ευρώπη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καταστροφικές συνέπειες, απειλεί ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ αλ- Καντάφι το ΝΑΤΟ, εάν εκείνο δε σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associates Press, ο Καντάφι σε ομιλία του με τους υποστηρικτές του, απείλησε το ΝΑΤΟ ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε επιθέσεις στην Ευρώπη εάν δεν σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές.

«Σας συμβουλεύουμε να αποσυρθείτε, πριν υπάρξει καταστροφή», είπε ο Καντάφι απευθυνόμενος στις δυτικές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επιτευχθεί διάλογος με τη Λιβύη.

«Εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις, μπορούμε να σας συμπεριφερθούμε με τον ίδιο τρόπο. Εάν αποφασίσουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε να μεταφέρουμε (τον αγώνα) και στην Ευρώπη. Εκεί μπορούμε να επιτεθούμε σε οικογένειες, σπίτια και γραφεία, όπως κάνει τώρα το ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Εάν το αποφασίσουμε αυτό, μπορούμε να μεταφερθούμε σαν ακρίδες στην Ευρώπη, σαν μέλισσες», τόνισε.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Καντάφι χαρακτήρισε τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζι ως «φτωχέ μου φίλε» και τον αμερικανό πρόεδρο ως «γιέ μου».

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ, σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο Αλ Αζιζίγια στην Τρίπολη, μετά από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ