Σαμαράς -Βενιζέλος εναντίον Κουβέλη: Οχι στο μέσα-έξω και την α λα καρτ πολιτική - iefimerida.gr

Σαμαράς -Βενιζέλος εναντίον Κουβέλη: Οχι στο μέσα-έξω και την α λα καρτ πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αδιαλλαξία που επέδειξε την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου οι οποίοι χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για τη στάση που αποφάσισε να δείξει η Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του είπε πως η μόνη εκκρεμότητα που είχε μείνει πριν τη χθεσινή σύσκεψη ήταν ο αριθμός των υπαλλήλων της νέας δημόσιας τηλεόρασης. Ο ίδιος πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός στους 2.000 και παράλληλα είπε να τοποθετηθεί αρμόδιος υφυπουργός της επιλογής των δύο εταίρων. Ωστόσο ο κ.Κουβέλης είπε όχι σε όλα προκαλώντας την οργή του πρωθυπουργού με τον κ.Σαμαράς να κατηγορεί τη ΔΗΜΑΡ στο διάγγελμα του για επιστροφή στο αμαρτωλό παρελθόν, ότι δεν σηκώνουν όλοι το βάρος της ευθύνης και πως θέλει τη στασιμότητα

«Σήμερα ο κ. Κουβέλης ήταν έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης που χθες αποδέχθηκε. Επανήλθε στη θέση να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και να δούμε στο μέλλον τις μεταρρυθμίσεις . Δηλαδή να ξανακάνουμε αυτό που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές παρελθόν. Να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν, με τους υπεράριθμους υπαλλήλους, χωρίς ελπίδα για αλλαγή.

Το μαύρο θα φύγει, αλλά στο αμαρτωλό καθεστώς δεν επιστρέφουμε. Το ΣτΕ θεωρεί ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και ο διαχειριστής της είναι ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν. Ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θαρραλέα αποδέχθηκαν τη λύση. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί, όπως ξεκινήσαμε. Αλλά θα προχωρήσω όπως και να έχει.

Στόχος είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας με ορίζοντα τετραετίας. Ελπίζουμε στη στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Εχει δίκιο όμως ο κ. Βενιζέλος που λέει ότι κάποιοι σηκώνουν το βάρος της ευθύνης.

Κανείς δεν θέλει τη στασιμότητα όταν πρέπει να εντείνουμε προσπάθεια για να βγούμε από την κρίση. Μας μένουν άλλα τρία χρόνια θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του από την Ιπποκράτους επιτέθηκε στη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται το μέσα έξω, το ala carte. «Θα βοηθήσει την ΕΡΤ η διάλυση της Βουλής και οι εκλογές; Θα οδηγήσει σε επαναλειτουργία ή θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια», πρόσθεσε.

«Είναι προφανές ότι όλοι μετέχουμε στην ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται το μέσα έξω, το ala carte. Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει ως τρικομματική κυβέρνηση. Ζητάμε από τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει σε μια πολιτισμένη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Να λειτουργούν οι θεσμοί με απόλυτη διαφάνεια και σοβαρότητα. Βεβαίως το μεγάλο ερώτημα είναι αν η προτεραιότητα είναι οι πρόωρες εκλογές ή όχι.

Εχω πει πως το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και ξέρει πως είναι άλλο πράγμα οι δημοσκοπήσεις και άλλο πράγμα η αστείρευτη δυναμική της δημοκρατικής παράταξης. Μπορεί να είναι ηττημένη, αλλά είναι εδώ καλύπτει το κενό ανάμεσα στη δεξιά και την κομμουνιστική αριστερά. Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές θέλει κυβέρνηση να λειτουργεί σωστά και γρήγορα. Θέλουμε προοδευτικά χαρακτηριστικά.

Είμαστε η δημοκρατική παράταξη και ξέρουμε να απαντάμε στις αγωνίες. Θα βοηθήσει την ΕΡΤ η διάλυση της βουλής και οι εκλογές; Θα οδηγήσει σε επαναλειτουργία ή θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ