Τσίπρας: Ο βασιλιάς είναι γυμνός - Ούτε σε εκλογές δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς χωρίς την άδεια της Μέρκελ - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ο βασιλιάς είναι γυμνός - Ούτε σε εκλογές δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς χωρίς την άδεια της Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oι θυελλώδεις πολιτικές εξελίξεις το βράδυ της Πέμπτης έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα την ευκαιρία να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με τους κυβερνητικούς εταίρους.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ασχήμια του ορατή σε όλο της το μεγαλείο. Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο, όταν το μαύρο έπεσε στις οθόνες των τηλεοράσεων μας. Οι μάσκες έπεσαν» είπε χθες από την Καβάλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για λήξη του πολιτικού χρόνου της τρικομματικής κυβέρνησης. «Εχει τελειώσει ο πολιτικός τους χρόνος και είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αντέξουν για πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ και σημείωσε πως «με αυτή την απόφαση ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι πολύ σύντομα θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις».
Στον Αντώνη Σαμαρά καταλόγισε πολιτική «δειλία» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε σε εκλογές δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς χωρίς την άδεια της Μέρκελ», ενώ για τον Φώτη Κουβέλη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν τολμά να βάλει διαχωριστική γραμμή, ούτε στο ζήτημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ που είναι, όπως είπε, θέμα δημοκρατίας.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την λήξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι «η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και της αποτυχίας της πολιτικής της» με την αξιωματική αντιπολίτευση να προσθέτει ότι, καταπατάται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας.
«Τούτες τις ώρες δεν χωρούν ασάφειες και μισόλογα. Απαιτούνται καθαρές λύσεις», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας πως ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό.
«Ηρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή του μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ανταποκρινόμενος στις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας συμβάλλοντας αποφασιστικά στην μεγάλη ανατροπή που θα ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα», κατέληγε η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ