Εκκληση Ρεν στους Ελληνες πολιτικούς: Δείξτε υπευθυνότητα για το καλό της χώρας - iefimerida.gr

Εκκληση Ρεν στους Ελληνες πολιτικούς: Δείξτε υπευθυνότητα για το καλό της χώρας

Ολι Ρεν: «Εκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων πολιτικών»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα «μηνύματα» από τις Βρυξέλλες άρχισαν να φτάνουν μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup και έγιναν γνωστά τα νέα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Τόσο ο Ολι Ρεν, όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκαναν παρέμβαση για το θέμα, ενώ διευκρινίσεις έκανε και ο Τζέρι Ράις.

Εκκληση στο «αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων ηγετών για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης» έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, ενώ σε παρόμοιο κλίμα ήταν και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που εξέφρασε την ελπίδα «οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Τέλος, γραπτή δήλωση έκανε ο Τζέρι Ράις. Σε αυτό ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε πως πρέπει για τις ελληνικές αρχές να παραμένει προτεραιότητα η υλοποίηση του προγράμματος και αν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου όπως αναμενόταν, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ράις:

«Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ