Ακόμα χειρότερη η ύφεση φέτος, λέει ο Βενιζέλος - iefimerida.gr

Ακόμα χειρότερη η ύφεση φέτος, λέει ο Βενιζέλος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

"Βόμβα" μεγατόνων έριξε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στο πρακτορείο REUTERS, καθώς επί της ουσίας επιβεβαίωσε όσους είχαν εκτιμήσει ότι τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα- παλιά και νέα- θα έχουν δυσμενέστερες των αρχικών εκτιμήσεων επιπτώσεις στη πραγματική οικονομία. Έτσι, αν και ο Ε. Βενιζέλος διατήρησε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012, εκτίμησε ότι φέτος η ύφεση θα αγγίξει το 4% με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για την απασχόληση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η ύφεση το 2011 θα φτάσει στο 3,9% έναντι των πρόσφατων εκτιμήσεων- και της Τρόικας- ότι θα διαμορφωθεί στο 3,5%, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η πρόβλεψη του Προϋπολογισμού ήταν για 3%. Αντιστοίχως, ο Ε. Βενιζέλος "βλέπει" την ανεργία έως και το 17%, όταν οι τελευταίες προβλέψεις έθεταν τον πήχη στο 15,2% και οι αρχικές στο 14,6%, κάτι που σημαίνει ότι οι άνεργοι θα προσεγγίζουν τις 900.000 ως το τέλος του έτους, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στις ηλικίες έως 25 ετών, όπως προκύπτει κι από τα στοιχεία της EUROSTAT, τα οποία κατατάσσουν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση με ποσοστό 38,5% έναντι 44,4% της πρώτης Ισπανίας.

"Αυτή είναι η υποχρέωση μας, η ελπίδα και ο στόχος μας. Να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο... Διότι χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους", τόνισε ο Ε. Βενιζέλος, δίνοντας επί της ουσίας και το στίγμα των επιχειρημάτων που θα θέσει η ελληνική πλευρά στις διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ για το 2ο πακέτο στήριξης. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι η ελληνική επιχειρηματολογία θα βασιστεί στο ότι πέρα από τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, τα οποία πέρασαν άλλωστε από το ελληνικό Κοινοβούλιο, χρειάζεται ενίσχυση της Ελλάδας με αναπτυξιακά κονδύλια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενιζέλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ