Συνεδριάζει ξανά το ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Συνεδριάζει ξανά το ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Συνεδριάζει ξανά το ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμη συνεδρίαση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την τύχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα πραγματοποιήσει το απόγευμα η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Επιτροπή υπό τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μενουδάκο θα ακούσει σε «κεκλεισμένων των θυρών» διαδικασία τις απόψεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Δημοσίου για να αποφασίσουν αν θα αναστείλουν ή όχι κάποια σκέλη της υπουργικής απόφασης, σε μία διαδικασία ανάλογη αυτής των ασφαλιστικών μέτρων.

Ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση θα κριθεί (και θα υπάρξει ένα αναλυτικότερο σκεπτικό) εάν η υπουργική απόφαση προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη, τέτοια που να δικαιολογεί το «πάγωμά» της ή αν κάποιοι από τους λόγους που προβάλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι πρόδηλα (ολοφάνερα) βάσιμοι, έτσι ώστε να πρέπει να ανασταλεί η υπουργική απόφαση.

Αναστολή στο σύνολο της υπουργικής απόφασης θα μπορούσε να δοθεί, εάν οι δικαστές κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι είναι πρόδηλα αντισυνταγματική η επίμαχη ρύθμιση, κάτι που μοιάζει ως το λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο σε αυτήν τη φάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ