Αλέξης Τσίπρας: «Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη» - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: «Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη»

Αλέξης Τσίπρας: «Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την «άμεση συμμόρφωση με τη δημοκρατική νομιμότητα» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την κυβέρνηση. Σε δηλώσεις του στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως ο «λαός θα πει την τελευταία λέξη» και προειδοποίησε πως «όλοι κρίνονται σήμερα».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει για ένατη μέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστό το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών».

Καλώντας την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τη δημοκρατική νομιμότητα ζήτησε να δοθεί άμεσα η εντολή για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με το προσωπικό και με τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι την ώρα που «αποφάσισε παρανόμως να τη φιμώσει».

«Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο», τόνισε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία, που δεν μπορεί να αγνοείται και να παραβιάζεται.

«Οφείλουν άμεσα να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ή και άλλων κομμάτων, που αφορά την ουσία, δηλαδή την ακύρωση της παράνομης, αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της Βουλής, καθότι δεν έχει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία».

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να καταλάβουν ότι σήμερα κρίνονται όλοι. «Ας καταλάβουν καλά ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τη βαρβαρότητα των απολύσεων και με το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ως ήταν, η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

«Ειδάλλως, ό,τι και να αποφασίσουν σήμερα, ό,τι και να κάνουν, ο λαός μας είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Και κυρίαρχος σε αυτή τη χώρα ήταν και θα παραμείνει ο λαός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ